08.02.2020 | 12:32
Менда не иска да носи отговорност за чадъра над Божков
"Валери Симеонов, който знаете колко е нетърпелив..." - така тя мотивира бързината на парламента около хазартния бизнес

За бизнеса на Васил Божков в лотарията отговорна е комисията по хазарта. Внушенията, че за нарушенията в нея трябва да носят отговорност Народното събрание и правителство са неприемливи. Всичко това заяви в събота пред Нова телевизия шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. На практика тя повтори позицията на други висши представители на ГЕРБ от последните дни, че проблемите свършват в комисията и не продължават нагоре по институционалната верига.

Стоянова призна, че толериране към фирмите на бизнесмена от регулаторния орган има, след като за пет години не са открити подаваните декларации с невярно съдържание. Според нея по една или друга причина комисията е била мотивирана да постъпва така.

Бързината, с която депутатите промениха спешно законовата уредба за хазарта, Стоянова коментира по следния начин: „Случи се бързо. Но вчера Валери Симеонов, който знаете колко е нетърпелив, като гони някаква кауза, предложи на НС да го включи като точка, а и текстовете бяха готови“. Според нея не е нужен гратисен период от шест месеца за приключване на предлагането от частници на лотарийни билети, какъвто първоначално фигурираше в проекта на закон.

„Ако забраним тотално рекламата, то е по-добре да забраним тотално дейността. Сега се предлага нещо различно – тя да се осъществява единствено и само от държавата“, каза още Стоянова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране