20.01.2020 | 18:17
Министър изръси глупост: Разчитам на природата и вярвам, че тя ще напълни язовир „Студена“
Проблем ще бъде ако има сериозно застудяване и наличният обем замръзне

„Разчитам на природата и вярвам, че тя ще напълни язовира“, каза министърът на икономиката Емил Караниколов в понеделник.

От думите му стана ясно, че се прави всички възможно за възстановяването на язовир „Студена“, но основните очаквания за изход от водната криза в крайна сметка са насочени към природата.

„Трябва да направим всичко възможно язовир „Студена“ да си възвърне силите. В момента в язовира има вода за около 33 дни преди да се навлезе в т.нар. мъртва зона.Трябва да се спре ползването на вода от язовира, за да може и да се почисти т.нар. гъба, земната маса на дъното на язовира. Разчитам на природата и вярвам, че тя ще напълни язовира. Проблем ще бъде ако има сериозно застудяване и наличният обем в язовир „Студена“ замръзне. Това, което успяхме да направим с язовир „Студена” е да намалим разходите, които бяха около 8 см на денонощие. Сега са около 5.5 см. Очакваме обаче, че ще има застудяване, което води до това дебитът, който влиза в язовира да е по-малък“, посочи Караниколов пред Нова телевизия.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Замръзвания ще има до началото на месец Март,след като се надява на природата да вземат масово да засаждат дървета на оголените земи за да помогна и на природата да се съвземе.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране