01.04.2021 | 11:54
Митрофанова шамароса Херо Мустафа
Москва няма да позволи Вашингтон да размахва пръст за спазване на човешките права по света
Елеонора Митрофанова

Новият руски посланик в България Елеонора Митрофанова показа, че Русия вече има тоталното самочувстие на глобална сила и демонстрира на американците, че Москва няма да позволи Вашингтон да размахва пръст за спазване на човешките права по света. Тази сутрин руското посолство в София публикува във фейсбук страницата си изпълнен със сарказъм коментар по отношение на наскоро публикувания доклад на Държавния департамент на САЩ. От текста става ясно, че г-жа Митрофанова, точно месец след пристигането си в България, хвърля ръкавица на американския посланик у нас Херо Мустафа и направо я зашлевява с този коментар.

Ето и самия текст на коментара на руското посолство в София:

„Отнасяме се с разбиране към загрижеността на нашите партньори от Съединените американски щати по повод «неспазването» на човешките права в редица страни по света, в частност, в такива като Русия и България. В съответния доклад за 2020 година Държавният департамент за пореден път е принуден да констатира, че далеч не всички са готови да живеят по натрапваните отвън океана ценности и шаблони.

Смятаме този документ за действително много полезен, особено за тези, които така или иначе са причастни към създаването му и получават за своя труд достойно възнаграждение. Поръчвайки всяка година такива обемни проучвания, властите на САЩ все пак допринасят за борбата срещу безработица в собствената си страна, което е, разбира се, достойно за уважение.

Що се отнася до липсата на самите Щати сред изброените в текста държави, тази досадна грешка е любезно поправена от нашите китайски колеги (вижте линк долу). Предлагаме на американските ни приятели да инкорпорират тази част в своя доклад и искрено им желаем успех в борбата за спазване на човешките права и свободи на територията на САЩ!“

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране