20.11.2019 | 23:28
На изборите са гласували хора с фалшиви, но валидни ЕГН-та
Това са жени с мъжки ЕГН-та и мъже с женски ЕГН-та

Данните, които съм взел са въз основа на Националният статистически институт, според който гласоподавателите 5 995 554, но според Централната избирателна комисия са 6 227 901.  Това каза в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ специалистът по фирмено разузнаване Георги Крушков във връзка с измислените гласоподаватели на местните избори, които според неговите проучвания са 482 347.

Населението на България към 31.12.2018г. е 7 000 039 души. Направени са структури по възрастни групи и от общия брой трябва да извадим тези, които все още нямат право да гласуват. Броят им е 482 347 и всеки един от тези хора могат да имат друго ЕГН и отделна карта.

„За изчисляването на тези резултати не е необходимо човек да повече познания от дете в четвърти клас. Всеки може да се обърне към сайта на НСИ и да направи сметка колко всъщност са гласоподаватели в България“, отбеляза специалистът.

Според Крушков в избирателната система има измислени ЕГН-та, зад които не съществуват хора, но са валидни. Това са жени с мъжки ЕГН-та и мъже с женски ЕГН-та. „Като валидни да разбираме, че са данни, които отговарят на модул 11 за дейността на едно ЕГН“, допълни той.

На въпрос дали има институция в държавата, която трябва да знае специалистът отговори, че никой преди  него не е отворил дума за това. А от ГРАО са казали, че списъкът с фалшиви ЕГН-та е случайна грешка.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране