09.07.2020 | 2:16
Над 5000 души се готвят да плажуват край Догансарай в събота
Събитието е планувано за часовия диапазон между 11 и 14 часа

Вече над 5000 души обещават да присъстват на събитието „Масово ходене на охраняем плаж“ в събота. Става дума за плажа край нос „Чукалята“, където се намират сараят на Ахмед Доган.

Събитието се организира в социалните мрежи и е провокирано от вчерашното посещение на лидера на „Да, България“ Христо Иванов и бургаския общински съветник Димитър Найденов, които акостираха с гумена моторна лодка на морския бряг край скандалното имение. Там те бяха посрещнати от анонимни гардове, които първо ги помолиха да напуснат, след което директно ги изблъскаха в морето. Стигна се до намесата на полицията, която обаче първо поиска личните карти на посетителите и чак тогава на охранителите.

По-късно от НСО се разграничиха от гардовете, като заявиха, че не разпознават нито един от тях като свой служител.

„Всички видяхме как се завладява българска територия и как става завладяването на държавата ни. Всички видяхме как се тъпче българският флаг от анонимни гавази и как български граждани се избутват в морето от националния бряг.

Можем да си върнем превзетата държава, като се съпротивляваме срещу беззаконието всеки ден и всеки от нас. Човек по човек. Само така можем да върнем законността, демокрацията и достойнството.“ пишат организаторите на събитието.

Те призовават хората да се съберат на бариерата на Росенец и на плажната ивица с лодки, който каквито възможности има. Събитието е планувано за часовия диапазон между 11:00 и 14:00 часа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране