04.04.2021 | 16:21
Напук на „прогнозите“ на социолозите: Рекордна избирателна активност!
Пукна пореден балон на платената българска социология

Напук на социолози и политолози, които месеци наред ни внушаваха, че активността на парламентарните избори ще е рекордно ниска, реалността се оказа точно обратната. „В Младост, където гласувах, опашката пред избирателната секция беше 400 м, чаках повече от час”, сподели пред Lupa.bg избирател.

Навсякъде в софийските РИК-ове се забелязва силно раздвижване и повишен интерес към вота и от млади, и от стари.

„Гласувах. Такова масово нападение от гласоподаватели и толкова дълги опашки пред секциите – от втория етаж по целите стълби до изхода, не съм виждал от 20 години. Поне в центъра на София активността е значително по-висока от предишни вотове”, коментира във Фейсбук и журналистът Марио Гаврилов.

Колегата му Веселин Дремджиев пък споделя: „Жената, която усмихната връща личната ми карта в секцията: „Активността е по-висока, излизат и младите“. На опашката има мини детска градина”.

По-рано днес стана ясно, че пред посолствата ни в Лондон и Париж се вият огромни опашки от желаещи да гласуват, и то още от ранни зори. В Хановер, Германия, пък опашката от българи, които искат да пуснат своя вот, била 250 м. Още по-големи са струпванията от гласоподаватели в Мадрид.

Огромни тълпи от българи са регистрирани и пред секциите в Атина и Солун. В цяла Европа на днешния 4-ти април българските граждани са повече от активни.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране