09.06.2024 | 13:38
Натискали ромката Ваня Григорова да е българската Мегън Маркъл
Кандидатката на „Солидарна България” отказала да разиграва расистката карта

Българската Мегън Маркъл искали да стане кандидат-депутатката Ваня Григорова активисти, приближени до смуглата кандидатка. Това разказаха за „Уикенд” запознати, след като Григорова започнала открито да се хвали с ромското си потекло. Григорова вече не криела от съпартийците си, че е циганка, но публично никога не е признавала това по съвет на щаба й, който се опасявал, че произхода й ще отблъсне част от симпатизантите.

След като обаче дочули, че от БСП се готвят да я атакуват публично в социалните мрежи заради циганския й произход, от екипа на смуглата общинарка решили да сменят плочата. По съвет на екипа й, при изобличаване открито на ромското потекло на Григорова, тя трябвало да стане „българската Мегън Маркъл” и да разиграе ролята на жертва на расистки скандал, досущ като американската херцогиня в изгнание. Тя обикаля от години телевизии и шоу-програми, за да се преструва на жертва на расизъм и мизогиния. Досущ като Мегън, Григорова трябвало да представлява модерната цветнокожа жена с открито мнение и политически позиции, атакувана единствено заради произхода си, а не заради политиките си.

Заплахата от БСП била напълно реална, признаха запознати със схемата и „родната Мегън” щяла да е чудесна „жертва” на предразсъдъците на Корнелия Нинова и сие. Ваня Григорова обаче отказала да се прави на огорчена и обидена, признаха още от щаба на кандидатката за парламента. Синдикалистката била категорична, че излезе ли пред обществото като жертва на собствения си произход, щяло да изглежда, че тя се срамува от ромския си корен и отрязала мераците на екипа си да я огласят като жертва на расистка пропаганда.

От екипа на Григорова били подготвили дори план Б за атака срещу БСП, разбра „Уикенд”. Щели да припомнят, че партията не се е срамувала да има роми в редиците си като Цветелин Кънчев и Тома Томов, но социалистите спрели кампанията по очернянето на Ваня и плана на „Солидарна България” за отпор отпаднал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране