08.06.2019 | 14:48
Нинова изгони охраната на Георги Гергов от пленума на БСП
Напрежение в БСП и заради избора на Петър Витанов за председател на депутатите на левицата в ЕП

Председателят на БСП Корнелия Нинова е изгонила от днешното заседание на Националния съвет на БСП личната охрана на Георги Гергов, съобщи OFFNews.

Тъй като заседанието е само за членове на ръководния форум, непознатият човек привлякъл внимание. След като станало ясно, че е бодигард на бизнесмена, Нинова го помолила да напусне.

Днес на „Позитано“ 20 се провежда Национален изпълнителен съвет на БСП, на който се обсъжда партийната позиция по драстичното орязване на субсидиите, изборните резултати и подготовката на конгреса на 16 юни.

Още преди началото на заседанието стана ясно, че се очертава и нова конфликтна точка – избрът на евродепутата Петър Витанов за председател на делегацията на депутатите на БСП в ЕП. Очаквано, мнозина в БСП смятат, че тази позиция се пада на председателя на ПЕС Сергей Станишев. Друг конфликтен момент са съмненията, че няма да се стигне до избор на нов председател на партията.

„В крайна сметка, Коцето Паскалев го каза: „Оставка, за да остана“. Избор, в който Петър Витанов, аз нямам нищо против момчето, но той е избран за ръководител на групата в Европарламента. Нали разбирате, че това е смешно и парадоксално? Този човек не знае къде е Страсбург и Брюксел, а ще води групата. Безтегловност. Тази група е група на парашутистите. Човекът за мен там е Станишев. Как си го виждате заседания на ПЕС и Петър Витанов да докладва становищата, но тази хиперактивност и патология ни води до загуби. Бойко Борисов си дава оставките, но ни би 12 пъти“, каза Георги Гергов от БСП.

1 коментар

  1. Мерник каза:

    Този селски тарикат Гергов ли е меродавното мнение на НС на БСП.Докога ще натрапва Станишеви ще внася разкол между хората.Колко провала още трябва да има Станишев,за да разбере ,че не става за председател на партията?.Докога в БСП кадърните и можещите щебъдат гонени,заради фамилиите от Живково време.Какво не им стига на Пирински,Гергов,Найденов,че продължават да сеят раздори и палят огньове на чужд гръб и за чужди интереси.?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране