08.03.2019 | 10:15
Нинова: Сговорът между ГЕРБ и ДПС съществува отдавна
През последните години на всички избори е имало фалшификации

ГЕРБ управляват с ДПС и Обединени патриоти – това сега е ясно, когато не сме в парламента, заяви председателката на БСП Корнелия Нинова и подчерта, че левицата не планира завръщане в Народното събрание, докато не бъдат изпълнени исканията ѝ Според нея сговорът между ГЕРБ и ДПС съществува отдавна. Като пример Корнелия Нинова посочи разпределението на пари от Министерския съвет към общини, управлявани от движението, позициите на двете партии по промените в изборния закон и опрощаването на задължения на Мюфтийството.

Нинова изтъкна, че на Запад в момента се говори за вдигане на доходите, докато у нас не се правило нищо за хората. „Минималната заплата във Франция е 1850 евро. Минималната в България в последните години се движи между 500 и 600 лв. Преди една седмица бях на среща по покана на колегите от Вишеградската четворка – Полша, Унгария, Чехия, Словакия. Там излязохме с обща позиция и декларация, че искаме и европейска минимална пенсия. Това е реален начин нашият стандарт на живот да се доближи до този в Европа“, коментира лидерът на социалистите.

По думите ѝ скоро ще станат ясни кандидатите на БСП за предстоящите европейски избори. Нинова не пожела да разкрие дали депутатът Елена Йончева ще оглави листата, нито кого ще издигне за кмет на София.

„Навсякъде в изборните комисии се правят фалшификации. През последните години на всички избори е имало фалшификации”, твърди още Корнелия Нинова. Тя разкритикува управляващите, че се опитват да си запазят властта служебно, като приемат закони в услуга на ДПС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране