23.05.2020 | 19:41
Нова турбо калинка в Българската банка за развитие!
Каква е връзката между семейство Арабаджиеви, Софийската седмица на модата и ББР?
След последните сътресения в Българската банка за развитие (ББР) и отстраняването на Стоян Мавродиев, всички новоназначения в различните структури на банката следва да бъдат подложени на сериозен обществен контрол и проверка. Това е необходимо, за да бъде прекратена порочната практика за овластяването на подставени лица, с възможни зависимости от различни бизнес и олигархични кръгове, да разпределят огромен финансов ресурс на българските данъкоплатци.
В условия на предстояща икономическа криза, това е особено ключово по отношение на Микрофинансиращата институция „Джобс“, част от групата на Българската банка за развитие (ББР), създадена с основна цел „да улеснява достъпа до финансиране на микро и малки предприятия, земеделски производители, самонаети лица, занаятчии и др., които развиват или стартират бизнес на територията на страната“.
Независимо от обещанията за скъсване със зависимостите обаче, справка в Търговския регистър и официалната страница на МФИ „Джобс“ показва, че за член на Съвета на директорите и представляващ, наскоро е вписана Ангелина Ангелова.
Родената през 1988 г. Ангелина Ангелова има опит в различни сфери, всички те далеч от областта на кредитирането и подкрепата за малкия и среден бизнес в България. За сметка на това обаче, 32 годишната г-жа Ангелова има сериозен и близък опит с едни от най-влиятелните бизнес кръгове, в момента подсъдими участие в престъпна група, пране на пари и данъчни престъпления, в страната – семейство Арабаджиеви.
Освен образованието си, което включва диплома от Варненския свободен университет, в сферата на дизайна, и диплома от Висшето училище по застраховане и финанси, през годините г-жа Ангелова се радва на забележителна за възрастта си кариера като Директор PR и комуникации на „Victoria Group Hotels & Resorts“ (хотел Маринела), Админстративен директор Сдружение “Маринела” и PR мениджър на Sofia Fashion Week 2019. Ангелина Ангелова е и едноличен собственик на капитала на създадената през 2018 г. „Код Броудкастинг Груп“, специализирана в сферата на медиите и рекламата.

2 коментара

  1. Атанас Борисов каза:

    Как ли писателка и ПР-ка стана част от борда на Директорите? Най-високата и единствена точка в кариерата и е работата и за престъпна семейна група, а сега това, случайност?
    Това е срам и позор, какво ли разбира тази жена за малкия бизнес след като няма нищо, освен статии в Плейбои?

  2. Атанас Борисов каза:

    Как ли е стигнала до тази длъжност и още по чудно е какви компетенции има тя, PR на престъпници да оглави фонд за подпомагане на малкия бизнес в България, това е поредната измамна схема за сметка на българският данъкоплатец. Срам за обществото. Писателка, ПР-ка, а сега директор на толкова важна и заможна институция. Нагла и крадлива! За това малкия бизнес издъхва, Арабаджиеви масово не плащаха заплати, а сега и тази се нареди за голямата заплата.
    Позор!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране