03.07.2019 | 0:01
Нови рокади в БСП: Вигенин става зам.-шеф на парламента
Изваждат Кутев от ръководството, Жаблянов от ПАСЕ

Драстични промени в ръководството си гласува на днешното си заседание групата на БСП, съобщи „24 часа“.

Промени са направени и в международните делегации и комисии.

Парламентарната група е взела решение да предложи за зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин, а неговият ресор в ръководството на групата ще вземе Димитър Данчев.

Валери Жаблянов вече не е представител на левицата в ПАСЕ, неговото място ще заеме депутатката от Варна Анелия Клисарова. Причината за смяната е отсъствието на Жаблянов от последното заседание на ПАСЕ миналата седмица, на което са се гласували Истанбулската конвенция и санкциите срещу Русия. Това бе един от аргументите на соцлидерката Корнелия Нинова да поиска отстраняването му и от Изпълнителното бюро на партията, а червеният пленум в неделя я подкрепи.

От ръководството на групата е освободен Антон Кутев, който е свален и от председателския пост на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите в парламента. За негово място в комисията е предложен Георги Гьоков, а в ръководството на групата ще го наследи Пенчо Милков, който получава ресор парламентарен контрол.

Групата на социалистите ще има и нов секретар по медийна политика – на мястото на евродепутатката Елена Йончева застава Александър Симов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране