05.06.2019 | 22:45
Новият зам.-директор на фонд „Земеделие“ е син на шефа на Комисията по досиетата
Изборът на Калоян Костадинов одобрен от ДПС, той е работил и по скандалния проект за ремонта на Ларгото

Новият зам.-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ Калоян Костадинов е син на шефа на Комисията по досиетата Евтим Костадинов, научи МИГNews.

Той заема мястото на скандалната Атидже Алиева – съселянка на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ от Борино, която набързо бе „направена“ евродепутат от етническата партия заради огромния скандал с европарите за гости. Именно тя отговаряше за проектите заради които Европейската комисия ни наложи глоба от 13 млн. евро. Родното й село и роднините на Карадайъ пък неочаквано се оказаха собственици на имоти, финансирани от Брюксел.

Според източниците ни от правителството, ДПС запазва контрола си над Програмата за развитие на селските райони, тъй като изборът на Калоян Костадинов от Управителния съвет на ДФ „Земеделие“ е станал след одобрението на движението. Това означава, че синът на шефа на Комисията по досиетата е кадър на партията на Ахмед Доган.

Новият зам.-шеф на фонда е работил и по проекта за ремонта на „Ларгата“, тъй като в периода 2011-2014 г. той е бил главен юрисконсулт в дирекция „Търговски дружества, нормативно регулиране на системата на културата и обществени поръчки“ в Министерство на културата.

В края на януари т.г. БСП сигнализира ОЛАФ и прокуратурата за корупция в строителството и злоупотреба с държавни средства от Боил Банов в качеството му на зам.-министър на културата през 2016 г. Елена Йончева представи запис от разговори на Банов, в които той съдейства за опрощаването на поне 700 хиляди лева неустойка на фирмата – строител на втори и трети етап на античния културен комплекс „Сердика“ – Ларгото. Очаквано от прокуратурата отказаха да образуват досъдебно производство, тъй като нямало престъпление.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране