25.07.2019 | 17:53
„Обединени патриоти“ изгониха Сидеров!
Името на Атака ще бъде заличено от малката коалиция

Парламентарната група на Обединени патриоти изключи Атака и Волен Сидеров от парламентарната си група, научи Мигнюз.

Името на Атака ще бъде заличена от малката коалиция.

Депутатите от ВМРО и НФСБ са изключили и Павел Шопов и Десислав Чуколов. Причината – системно неспазване на правилника на парламентарната група на ОП.

Така Сидеров, Шопов и Чуколов вече са независими депутати.

Стигна се до решение, че така повече не може да се продължава и на практика от днес се разделяме. Раздялата с „Атака“ вече е факт, заяви Славчо Атанасов пред бТВ.

Стигна се до извод, че не може повече да сме „орел, рак и щука“ и да не даваме добри послания към българското общество. Това беше неизбежно. В крайна сметка, когато партньорите в една коалиция не работят добре, си вземат довиждане, посочи той.

„Атака“ е изключена от коалицията, заяви Славчо Атанасов, като добави, че вече парламентарните групи на ВМРО и НФСБ няма да се съобразяват и да търсят общи решения с партията на Волен Сидеров.

Малко след това лидерите на ВМРО и НФСБ обявиха, че продължават напред без „Атака“, но по думите им това не застрашава управляващата коалиция. Двете партии се събрали на коалиционен съвет, решили да изключат „Атака“, а след това и парламентарната група се произнесла.

„Повече от година коалицията не работи. Има постоянен саботаж. Персонални атаки срещу мен и Валери Симеонов. Истината е, че така не става. С клевети бяха преминати човешките граници. Всяко нещо си има край. Когато границата бъде премината, настъпва край. Явно Сидеров и другите не желаят да работят с нас – даваме им възможност да се развиват сами“, обяви Красимир Каракачанов.

От думите на Каракачанов се разбра, че премиерът Бойко Борисов е бил „запознат със създалата се ситуация. Той обаче бе обясни както точно означава това. По информация на Mediapool премиерът е знаел за намеренията на ВМРО и НФСБ, но не е знаел кога и как ще стане изключването на „Атака“.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране