28.05.2019 | 1:03
„Обединени патриоти“ пак са заплашени от разпад
Каракачанов e бесен на Сидеров, не иска "Атака" в патриотичната коалиция

Партньорите от „Обединени патриоти“ (ОП) пак се изпокараха, а коалицията им за пореден път е пред разпад. Този път до раздора се стигна след успеха на ВМРО и гарантирано депутатско място в ЕП с възможност за втори представител.

Хората на Красимир Каракачанов събраха над 7% подкрепа, докато НФСБ на Валери Симеонов и „Атака“ на Волен Сидеров общо имат около 2% и са далеч под бариерата за излъчване на представители в ЕП. На пресконференцията в изборната нощ Каракачанов и водачът на листата му Ангел Джамбазки намекнаха, че ВМРО ще поиска преформатиране на ОП в управлението заради провала на „Атака“ и НФСБ. От ВМРО подчертаха, че са предложили на Сидеров и Симеонов да се явят заедно на изборите, но „те решили да се премерят“ и резултатът бил виден.

Каракачанов похвали Симеонов за „джентълменския тон“ по време на кампанията, но обвини Сидеров в непочтеност. Вицепремиерът даде да се разбере, че вече не иска „Атака“ в патриотичната коалиция, защото работата на парламентарно ниво с атакистите щяла да е трудна и не знаел „как ще се гледат в очите“. Джамбазки заплаши Сидеров със съд заради личните нападки срещу него по телевизия „Алфа“ през цялата кампания.

„Тези хора се занимаваха с гадости и резултатът е видим. Не можем да си позволим с подкрепата, която имаме, да бъдем непоследователни. Не може единият да пуска тока, а другият да го гаси“, възмути се той. Според него върху ВМРО била съсредоточена изключително „кафява“ кампания, а поведението на „Атака“ по време на изборите било, „меко казано, непочтено“. „В политически план предстоят разговори, но в личен всяка една клевета и лъжа ще мине през съда, където някои хора ще получат възможност да докажат лъжливите си твърдения. Ако не го направят, ще бъдат осъдени“, закани се Джамбазки в телевизионно интервю.

„Резултатът от вота дава по-голяма сила и самочувствие на ВМРО. Ние представляваме българския патриотизъм и родолюбие“, изтъкна Джамбазки.

Лидерът на НФСБ обаче смята, че състоянието на коалицията и вътрешните взаимоотношения се определят единствено от взаимоотношенията в самата коалиция, а не от изборите. „Определя се не от опозицията и не от желанието на други хора, които искат тази коалиция да се разглоби“, коментира Симеонов вечерта след вота.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране