04.06.2020 | 13:39
Обрат! Прокуратурата вече ще проверява сигналите на Божков
Бизнесменът в изгнание е изпратил сигнал до главния прокурор и по мейл
Държавен обвинител №1 Иван Гешев направи рязък завой и смени тезата си относно данните, които изнесе хазартния бос Васил Божков. Според новата му позиция задължение на прокуратурата е да провери всички изнесени доказателства и от двете страни, независимо дали става дума за анимация, комикси или ”нещо друго забавно”.

Гешев заяви, че бизнесменът Васил Божков е изпратил сигнал до главния прокурор и по мейл. Постъпил е и сигнал от “едно издание, близко до г-н Цветан Василев, заяви още Гешев. И двата сигнала са разпределени към компетентен прокурор, който може да прецени какви действия да извърши“, каза той пред журналисти по време на спецакцията срещу битовата престъпност в Ябланица.

„Главният прокурор определя приоритетите и целите на прокуратурата, той не наблюдава конкретни досъдебни производства. Сигнали във фейсбук – не е нормалният начин за подаване на такава информация, но всеки преценява по какъв начин да осъществява защитната си стратегия – обвиняем и подсъдим. Така, както други подсъдими и обвиняеми, които имат медийно влияние като г-н Прокопиев, Огнян Донев, Цветан Василев – преценяват дали, кога и доколко да подкрепят други подсъдими лица, като г-н Божков, включително и медийно и като политическа пропаганда”, заяви Гешев.

По думите му задължение на държавното обвинение е да проверява както доказателствата в подкрепа на обвинението, така и доказателствата, оневиняващи обвиняемия в досъдебната фаза.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране