21.09.2019 | 13:42
Община Банско-роднински вилает на кмета Икономов
Наглежда ли още Цветанов личния си кмет Икономов-коментари от регионални ежедневници

Банско надминава по шуробаджанащина Созопол – в малката и също толкова богата община не само някои, а всички възлови постове са окупирани от родата на кмета Георги Икономов, близък на Цветан Цветанов.

Местният феодал е превърнал общината и ГЕРБ в семейна фирма, ама разходите, за разлика от другите фирми, са за сметка на данъкоплатците. Кланът е обхванал всички сектори в общината – от културата, през горите до енергетиката и от пиара до обществените поръчки. Ето и списък:

  1. Сестрата на кмета Райна Икономова се оказва председател на общинското читалище Н.Й.Вапцаров – Банско. Читалищата са златна мина, защото могат да усвояват пари по всички европрограми, да пишат колкото си искат разходи за „консултации“ с близки и роднини, пък и се водят подпомагане на културата, което звучи супер политически. Кланът неслучайно държи и други читалища. Сестрата на кмета е и секретар на жени ГЕРБ Банско.
  2. Племенникът на кмета Димитър Клечаров заема позиция в Общинската служба по земеделие и гори в Банско.
  3. Племенницата на кмета е PR на община Банско. Десислава Клечарова води и младежкия ГЕРБ в града.
  4. Другият племенник на кмета Димитър Мунин с прякор ТРАГЕДИЯТА управлява ТЕЦ – Банско, която е общинска собственост. Нашето момче по неведоми пътища застава начело, след като издава управлението на отдел ТСУ- Банско. Същият е председател на читалище „Димитър Благоев” в съседното Добринище.
  5. Кумецът на кмета е абониран за обществените поръчки, давани от общината, като Димитър Даутов, както е името му, е председател на Предприемачи ГЕРБ в Банско.
  6. Близък на роднина на кмета се подготвя и за председатеското място на Старейшини ГЕРБ.
  7. Заместник – кметът Асен Кирицов е взел племенника си Владимир Кушлев за секретар на общината в Банско.
  8. Дъщеря му Радослава Кирицова заема длъжността експерт обществени поръчки в Общината.
  9. Съпругата на секретаря на общината Владимир Кушлев работи като експерт в МДТ в Община Банско.

Община Банско е малка, но богата. Жителите са наясно с всичко онова, което се случва. В неформална обстановка скандалният клан се коментира. Доверието в ГЕРБ бавно и невъзвратимо се топи. Хората са наясно с авторитарния начин на управление. Но всичко не свършва до тук! Шуробаджанащината е на повърхността. Под нея е големият бизнес на клана на гърба на данъкоплатците от Банско.

Коментари на читатели в регионални ежедневници:

Цветанов най-редовно посещава Банско и  и си прави срещи с герб-ръководството. Например онзи ден е бил в „Тумбева къща”, нахлупил широкопола шапка, за да не го разпознаят.

Явно Икономов се е отчитал на Бойко, щом го остави при всички безобразия, които сътвори на града! Поне сега хората от Банско ще знаят, че ГЕРБ и Икономов са еднакво вредни за града!

Още един мандат за Икономов и не къща с позлатени кранчета в банята, а остров ще си купи. А покрай него и шефа му от Банкя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране