30.04.2019 | 18:59
Октай: Доган, гаврейки се, казва на електората на ДПС: И прасе да ви вържа, прасе ще изберете
Пеевски го мързи да ходи на работа в НС, камо ли да иде в Европарламента
Делян Пеевски го мързи да ходи на работа в НС, камо ли да иде в Европарламента. Това каза пред Фрог бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. Ето какво сподели той за евролистата на ДПС:

–  Г-н Октай, какъв е вашият политически прочит за хората, включени в евролистата на ДПС?

–  Както винаги  ДПС  обяви листата си за Евроизборите в последния момент. Предварителната информация  бе, че 29 организации са номинирали Делян Пеевски  за евродепутат. Това не е изненада, защото за него има разпореждане от центъра. Така както  българският  парламент не познава Делян Пеевски, защото постоянно отсъства от работа като народен избраник, така и по регионите, където уж са го предложили, не го познават.  Абсолютно сигурен съм,  че разпореждането за неговото включване в листата идва от Сараите и лично от Ахмед Доган.

–   Знаете ли как точно става подобно разпореждане?

–  Доган си вика мъжката секретарка Мустафа Карадайъ.  Той  от своя страна се обажда на всички ръководства и дава наставления за волята на Доган. За да няма раздразнение, този път  начело е  сложен Мустафа Карадайъ, който се води формален лидер на ДПС. Той, обаче предварително обяви, че дори да бъде избран, ще се откаже от ЕП.

–  Защо тогава е сложен Карадайъ начело?

– Защото само той ще бъде рекламиран по време на предизборната кампания. Няма да се даде възможност да се коментират останалите номинирани. Това е ход на Доган, за да скрие Делян Пеевски. Спомняте си, че на предходните  избори, Делян Пеевски бе избран за евродепутат. Той обаче  бе принуден да се откаже след остра реакция на евролибералите. Сега Доган го постави на втора позиция, за да не дразни толкова много обществото с негативния му образ. Именно затова напред изкара Карадайъ.

–  Очаквате ли, че Пеевски и сега ще се откаже от мястото си в Европарламента? –        Има голяма вероятност да се оттегли от листата. Та него го мързи да ходи на работа в НС, камо ли да удостои с присъствието си  ЕП. Доган за пореден път отправя провокация не само към избирателите на ДПС, но и към всички граждани. Той им показва в прав текст, че неговата воля не подлежи на дебати и каквото каже той, това ще стане в България.  Показва ,че той решава всичко както си иска. Показва, че неговата воля е закон.

Има ли име в евролистата на ДПС, което да ви заинтригува?

–  За първи път в листа на ДПС няма  нито един представител от големите бастиони на ДПС- Кърджали , Разград, Силистра, Търговище, Благоевград. Всички са непознати лица. Това ще изиграе лоша шега по време на кампанията. Очаквам голяма пасивност от регионалните ръководства за това, че няма техни представители. Дори Фелиз Хюсменова отсъства от листата.

  За нея щях да ви попитам. Как си обяснявате отсъствието й?

–  Доган подменя цялата партия от знакови лица, чрез които би могъл да се оспори авторитета на неговата мъжка секретарка Мустафа Карадайъ. Преди Доган да се оттегли  като почетен председател на ДПС, след историята с газовия пистолет, нека да припомним, че през  2001 г. регионалните структури никъде не бяха номинирали Доган за водач на листа. За първи път той не бе номиниран от тези региони. После се оттегли и стана почетен председател. С листата за Евровота, той всъщност наказва тези региони. Познавам добре нравите на  Доган и  зная, че той никога не забравя кога е бил предаден. Знае също така  как да  отмъщава за цял живот. Той продължава да наказва силните региони и да ги провокира, използвайки сантимента на мюсюлманите към ДПС. Едно време приказката на Ахмед Доган за изборите беше: „И магаре да ви вържа, пак него ще изберете“. С включването на Делян Пеевски в евролистата на ДПС, той се изгаври с нас, казвайки ни: „И прасе да ви вържа, прасе ще изберете“. Нищо, че кампанията ще е по време на Рамазан.

–   Прави впечатление, че досегашната евродепутатка Искра Михайлова е сложена на избираемо място. Как си го обяснявате?

– Откакто изгря Делян Пеевски, изгря и нейната звезда. Преди години тя ръководеше фондациите на Доган, свързани с удвояване на евросредства. По времето, когато  Емел Етем бе министър, а Пеевски зам.-министър, мъжът й оглави „Държавния резерв“. Срещу  него бяха заведени три дела, които продължават да са в чекмеджетата на съда. На едно от тези дела мъжът й бе осъден на 10 години затвор. След този период Искра Михайлова е в листите на ДПС заедно с Делян Пеевски – както в Пазарджик, така и в Европарламента. Тя е единственият евродепутат, който оглави еврокомисия и то със съгласие на всички евродепутати от България. Въпросната комисия разглежда и одобрява всички кохезионни и  инфраструктурни проекти.

Тя предварително знае какви еврофондове при какви условия ще бъдат отпуснати за  България. Затова хора като Пеевски и от тяхното обкръжение предварително се подготвят със своите фирми за печелене на обществените поръчки  и удвояване на тези средства. Затова Искра Михайлова днес е на 4-то място и е сигурен следващ евродепутат. Вероятно  със съгласие на всички следващи евродепутати, тя пак ще оглави комисията.  Това показва, че всички партии са се прегърнали и защитават статуквото, въпреки, че се правят на опоненти в българското политическо пространство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране