05.09.2020 | 20:08
Още една наказателна акция по модела ”Хиполенд”
Служители на винарна "Загрей" са отишли на протеста в Пловдив на 2 септември с брандиран бус. Веднага им изпратили проверка на НАП, Агенция “Митници”, ДФ “Земеделие” и Икономическа полиция
Поредно доказателство за това, че държавата използва институциите за репресии се появи през днешния ден. Акция, сходна на тази в магазина за играчки “Хиполенд” се е провела в пловдивско. Според разказа на собственика на обекта негови служители са отишли на протеста в Пловдив на 2 септември с брандиран бус, а два дни по-късно но врата на офиса почукали четири институции.

Става дума за винарна “Загрей” в Първомай. Неин собственик е бившият депутат от НДСВ Йордан Костадинов. Той разказва пред OFFNews, че негови служители са решили да се включат в демонстрациите в пловдив на 2 септември – денят, в който се проведе Великото народно въстание. Те са потеглили от Първомай за града под тепетата с брандиран с логото на фирмата бус.

Били спрени по пътя от полиция, а проверката продължила 45 минути. Работниците заявили пред органите на реда къде отиват, от своя страна униформените записали личните им данни и ги пуснали да продължат.

Два дни по-късно във винарната започнала мащабна проверка на НАП, Агенция “Митници”, ДФ “Земеделие” и Икономическа полиция.

Две от институциите – НАП и ДФЗ са си тръгнали много бързо – проверяващите са казали, че не виждат каквото и да е основание за проверка. Другите две институции – „Митници“ и Икономическа полиция са проверявали дълго. След проверката написали протокол, че няма никакви нарушения, споделя собственика.

По думите му проверки във винарната има приблизително веднъж на 6 месеца. Но от началото на нейното съществуване проверки винаги са се осъществявали от не повече от една институция едновременно. Според него е очевидно, че проверката е наказателна акция, заради участието на работниците на протеста.

“Аз питам кой е този държавен служител, който има правомощията да изпрати 4 институции едновременно на проверка. Трябва да е висш служител. искам да знам кой е и дали е превишил правомощията си”, посочва Костадинов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране