03.01.2021 | 20:52
Още наши пари за Вълка – ще чисти и гранични пунктове за 2,7 млн. лева
Фирмата ще мете и мие за една стотинка на квадратен метър

Близо 2,7 млн. лева без ДДС ще получи фирма, свързана с Румен Гайтански-Вълка, за почистването на три гранични пункта. „Волф Милениум“ е спечелила обществена поръчка за поддържането на „Лесово“, „Капитан Андреево“ и „Капитан Петко Войвода“, пише „Сега“. Дружеството е познато в област Хасково с обществените поръчки за сметопочистване.

Общо сумата, която Агенция „Митници“ ще даде за почистването на няколко пункта за следващите 4 години, е 5,76 млн. лева без ДДС. Най-скъпо ще струва почистването на „Капитан Андреево“ – над 1,7 лв. без ДДС. За тези пари „Волф Миленуим“ през работните дни ще мете и ще мие с машина площите за движение на автомобилите и местата за обществено ползване. Освен това ще трябва да поддържа чистотата и хигиената в обществените тоалетни в района на пункта. Същите дейности фирмата ще изпълнява и на ГКПП „Лесово“ срещу 745 000 лв. без ДДС, и на ГКПП „Капитан Петко Войвода“ – за 276 000 лв. без ДДС.

От четиримата кандидати за обществената поръчка двама са отстранени от процедурата, а „Волф Милениум“ е предложил най-ниска цена за изпълнението на дейностите. И на трите гранични пункта фирмата ще мете и мие само за една стотинка на квадратен метър. Месечното извозване на събраните отпадъци пък ще струва между 2709 и 13 989 лв.

Докато „Волф Милениум“ печели обществените поръчки с почистване за 1 стотинка на кв. м, същите дейности излизат 30 пъти по-скъпо на ГКПП „Връшка чука“ и „Брегово“ на границата със Сърбия. Тези два гранични пункта ще се чистят през следващите 4 години от „Еко-Титан“ за общо 133 100 лв. без ДДС. Метенето и миенето на квадратен метър ще струва 30 стотинки, а месечният абонамент за извозване на сметта – 2250 лв. Още по-скъпо излиза чистенето на ГКПП „Малко Търново“, където квадратният метър ще се мете за 30 ст. и мие за 40 ст. За този пункт и за ГКПП „Маказа“ фирмата-изпълнител „Мит и КО“ ще получи 345 000 лв. без ДДС.

Договорът за ГКПП „Дунав мост Русе“ е на стойност 207 000 лв. без ДДС и е подписан с фирмата „РПС – РУСЕ Пъблик Сървисиз“, която ще мете за 2 ст. на кв. м и ще мие за 8 ст. Агенция „Митници“ обаче ще плаща малко по-висока цена на същата фирма за тези дейности на ГКПП „Силистра“.

Фирми на Вълка се върнаха официално в почистването на София преди година, като обхванаха дейността в осем района.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране