30.12.2019 | 14:19
Паника в ГЕРБ! Властта видя нов февруарски преврат в кризата с водата
„Знаете, че два пъти Борисов подава оставки. Трети път няма да има. И това трябва да ви е ясно“

Готви се нов сценарий, подобен на февруарските протести през 2013 г., довели до оставката на първия кабинет „Борисов“. Идеята е да се създаде паника в населението по места, че ще остане без вода, а вината за режима в Перник да бъде прехвърлена върху ГЕРБ.

Това обявиха днес от ГЕРБ, като тон зададе самият премиер и лидер на управляващата партия Бойко  Борисов.Борисов днес отново бе на място в Перник, като бе попитан и за Ботевград и Шумен, където също има опасения за водни режими.

„Ей това е един план сега – да се вдигнат в различни градове, че водна криза… И за февруари…, те се готвят за подобни работи…“, подхвърли Борисов, без да каже кои са „те“, но очевидно препращайки към събитията от 2013-а.

Малко по-късно местната организация даде пресконференция, водена от депутата Красимир Велчев. И Велчев в прав текст заяви, че партията вижда сценарий за нов преврат за сваляне от власт. Но също така отсече:

„Знаете, че два пъти Борисов подава оставки. Трети път няма да има. И това трябва да ви е ясно.“

От думите му се разбра още, че подозренията за този „сценарий“ падат върху БСП.

„Някои наши политически опоненти и заинтересовани среди правят така, че цялата вина за тази криза да се припише на ГЕРБ. Правя една аналогия: когато Бойко Борисов стана кмет на София, след точно два месеца се появи кризата с боклука. След това – инсценирани бяха сметките за тока, за да има оставка. Същото нещо беше направено и с цените на горивата. Сега – същият сценарий“, заяви Велчев.

И уточни, че въпросният сценарий е за бунтове „напролет“.

„Изчакват зимата да мине. Неслучайно г-жа Нинова беше тук. И тя като Мая Манолова – навсякъде където има протести…“, подхвърли Велчев по адрес на лидерката на БСП, Корнелия Нинова, която вчера бе в Перник и обяви, че на 6 януари ще има среща за кризата с новия главен прокурор Иван Гешев.

„Посещението на Корнелия Нинова вчера за нас е меко казано наглост. В последните 30 години само 4 години ГЕРБ е управлявал Перник. В същото време през 2014 г. от ВиК са изтеглили 3,3 млн. лв. за ремонти на магистралния ремонт и на участъци в града. Сега се прави проверка и тогава ще стане ясно кой каква вина има. Ние не отричаме, че също имаме, но ако се установи – при нас премиерът взима мерки веднага – за хора, които или са се самозабравили, или не са си изпълнявали задълженията както трябва“, посочи още Велчев.

По думите му „нашите министри са непрекъснато горе на обектите“, а когато Вяра Церовска (ГЕРБ) е станала кмет в миналия мандат (на тези избори тя загуби от кандидата на БСП Станислав Владимиров, б.р.) заварила общината с дългове за 35 млн. лв. и без никаква документация за водния цикъл на града.

„В нейния мандат бяха осигурени проектите за него за 120 млн лв. Това са фактите и обстоятелствата. В момента в който всички се борят с кризата в Перник, остава се с впечатлението, че едва ли не ние го правим, защото ние сме си виновни за всичко, което се е случвало“, посочи депутатът от ГЕРБ.

На въпрос защо още през лятото, когато като депутат сегашният кмет пита за водата на Перник, министрите отговаряха, че проблем няма да има, Велчев съзря „сценарий“. Според него Нено Димов (министър на екологията) може и да не е бил информиран за реалната ситуация, отговаряйки на Владимиров от парламентарната трибуна. „Може би има някакъв сценарий в това, че месец преди изборите се е установило, че налягането е увеличено така, че да има повече аварии…“, посочи още депутатът.

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    Крадците и виновниците са сред неможещите и незнаещи управници, които ще бъдат покрити , и или крадеца ще е неизвестен,липсата на дъжд, старите тръби ще е вината.А кой изгори,изряза и продаде горите на България-Владимир Путин ли?
    През 1989 България и Унгария имат 29-30 миларда долара БВП. През 2018 БНП на България е 65 миларда долара на Унгариа БНП е 156 милярда долара, в Унгария нямат такива нагли крадци политици като в България.

  2. Анонимен каза:

    В цяла България проблема са Политиците и Ръководителите, обикновено тези ръководни кадри са наети по партийна или семейна принадлежност,след това познанста/връзки и следват с подкупи.На ръководни длъжности по образование ,опит и заслуги не се наемат хора. Съответно тези хора са без нужните умения и черти необходими за съответния пост, дори и в случаите когато имат диплома те имат теоретически познания, без практичски да могат да ги приложат и без опит. Но опит те имат в интриги, кражби и схеми за опразване на държавния бюджет. Сложете си професионални хора платете им както трябва и ги оставете да си вършат работата, ако в България няма достатъчно понеже са принудени да напуснат страната си наемете от извън България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране