08.01.2020 | 10:09
Паси: Убитият генерал Сюлеймани седи зад атентата в Бургас, малко вероятно е да има Трета световна война
„Турски поток“ не е добър за България, защото засилва влиянието на Путин в българската политика, коментира бившият външен министър

Убитият ирански генерал Касем Сюлеймани седи зад атентата в Бургас. Той има славата на Дарт Вейдър, но е малко вероятно да има Трета световна война. Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият външен министър Соломон Паси.

Той влезе в студиото, за да коментира ракетните атаки от страна на Иран по американски бази в Ирак.

„Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко вероятно тя да се случи. Тя е най-вероятно да се случи, когато по-малко се говори за нея, но всичко е възможно в този динамичен свят“, каза бившият царски министър.

„Касем Сюлеймани е много интелигентен човек и във военно отношение, и в политическо и в терористично отношение. От европейска гледна точка, той е от тъмната страна на силата, с изключение годините, когато той е съюзник на Запада в борбата с “Ислямска държава”. Неслучайно европейските лидери казаха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър“, коментира Паси.

„Той причини войните в Йемен, в Сирия, в Либия, в Газа. Трябва да си дадем сметка, че той седи зад атентата в Бургас през 2012 година. Той не умря по унизителен начин, получи достойна смърт за един войник“, добави той.

Според него светът се намира в същата степен на сигурност, както и преди смъртта на Сюлеймани и едва ли настоящите събития ще предизвикат световен трус.

Той коментира и днешната среща на Бойко Борисов с американска делегация като нещо съвсем нормално, според него срещите със САЩ вече се превърнаха в ежедневие, но е важно какво си решил, а не колко пъти си се срещал.

“Не смятам, че този поток е добър за България, той просто засилва влиянието на Путин в българската политика”, каза още Соломон Паси.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Генерал Солеймани не е причината за войните в Йемен,Сирия,Либия и Газа- причината е Арбската Пролет военна кампания за смяна на Правителствата на тези страни от Обама.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране