21.02.2020 | 11:22
Патриотите обвиниха ДПС и ГЕРБ в задкулисие
БСП показаха плик с предварително избраните членове на КРС

Изборът на нови членове на Комисията по регулиране на съобщенията стана повод за пореден скандал в парламента. Управляващата коалиция се разцепи, а Патриотите обвиниха ГЕРБ, че са се договорили тайно с ДПС кои кандидати да бъдат избрани. За задкулисие заговориха и БСП. Преди гласуването Георги Свиленски показа плик и обяви, че в него са имената на предварително избраните членове на КРС.

Патриотите обявиха, че има предварителна договорка ГЕРБ да подкрепят кандидата на ДПС Едринч Хайрула.

В крайна сметка депутатите избраха за зам.-председател на комисията Кристина Христова, предложение на ГЕРБ. За двама нови членове бяха избрани общият кандидат на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“ Анна Хаджиева и кандидатът на ДПС Ердинч Хайрула, подкрепен от депутатите на ГЕРБ и ДПС и 6-ма независими депутати, включително и от „Атака“. Попълването на състава на Комисията се наложи заради изтекъл мандат на вече бившите й членове.

Секретарят на парламентарната група на патриотите Юлиан Ангелов обвини ГЕРБ, че са пренебрегнали кандидата на „Обединени патриоти“ за сметка на ДПС. Питаме се кое е управляващото мнозинство – ДПС и ГЕРБ ли са или „Обединени патриоти“ и ГЕРБ. Не сме съгласни да носим негативите на управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции, ядоса се Ангелов.

Червеният депутат Свиленски реагира на думите му и призова Патриотите да излязат от властта, за да не носят тежестта на управление с ДПС.

Процедурата по избор на допълващ състав на КРС доведе и до остра размяна на реплики между „Обединени патриоти“ и „Атака“, като се наложи квесторите в пленарната зала да се намесят, за да предотвратят напрежение между депутати.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране