07.06.2019 | 20:44
Патриотите се канят да изгонят Сидеров?
Каракачанов вече заяви, че “Сидеров може да става и да си ходи”

Коалацията ”Обединени патриоти“ трудно ще оцелее, Волен Сидеров може да бъде отстранен като лидер на ПГ, тъй като не събира депутатите от месеци, а след отстраняването на “Атака” двете други партии ВМРО и НФСБ могат да продължат заедно – това предположиха лидери на ВМРО.

„Шансът „Обединени патриоти“ да оцелеят като коалиция не е голям. Не искаме да го отстраняваме Сидеров като председател на парламентарната група, но той не я събира“, каза сутринта министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му евентуално напускане на лидера на „Атака“ няма да застраши правителството. Каракачанов вече заяви, че “Сидеров може да става и да си ходи”.

Като при ядрения взрив сме – натрупва се критична маса и избухва. Така заместник-председателят на ВМРО и на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов описа отношенията в коалицията. Той видя два сценария, ако коалицията се разпадне – самостоятелно участие на трите партии или коалиция на ВМРО с НФСБ.

“Групата не се събира. Нямаме общи позиции, формираме ги буквално в зала на база на присъстващите колеги. Всичко е насипно и коалицията не работи от шест месеца поне – това е факт“, каза още Веселинов

“Засега не се очертава коалиционен съвет. Особено при тези отношения. Защото пък тогава аз трябва да слагам синя каска, а не искам да се изживявам като умиротворител”, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Сидеров за пореден ден не се появи в парламента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране