30.11.2023 | 20:42
“Пеевски псува на майка Кирил Петков, Кирчо си подви опашката” (видео)
Бъдещият шеф на ДПС обещал да продължи да се заяжда с премиера Николай Денков
От “Възраждане” пуснаха “бомба”. Тя включва псувни, разкрития за изнасяне на секретна информация и още нещо…
От “Възраждане” пуснаха “бомба”

“При дебат Кирил Петков каза на Пеевски, че той повече няма да продължава така, При което Пеевски го напсува на майка и каза, че ще продължава, а Кирчо си подви опашката и излезе.

Това правителство е вредно и всички назначения трябва да си заминават. Чухте ли днес как медията “Капитал” е достигнала до докладите на ДАНС, които са секретни? Имам съмнения, че бившият депутат от ППДБ Петър Петров стана единият от заместниците в ДАНС. И питам той ли изнася секретна информация към една точно определена медия? Другите нямате достъп до тази информация. Това са вътрешните драми в ППДБ и ГЕРБ и ДПС от друга страна. И ние от “Възраждане” трябва да вземем страната на единия ли – не”, разкри Цончо Ганев.
Зам.-председателят на ПГ на “Възраждане” Цончо Ганев коментира скандала с избора на зам.-председател на Здравната каса в парламента. А също и защо Делян Пеевски напсува Кирил Петков на майка.

“Не е работа на “Възраждане” ние да решаваме проблемите на двете корупционни сглобки”, каза Ганев.

“Имаме ясна и точна позиция, която и в момента защитаваме с аргументи въпреки това, което се случи в зала. Първо, когато беше внесено безпрецедентно да се направи подуправител на Здравната каса да се избира от парламента, това беше пълно нарушаване на всички принципи в държавата. Защото подуправител се назначава от самата здравна каса. За да си угодят сами на сглобката и за да може да мине управителят на Здравната каса от ППДБ, ППДБ в лицето на Кирил Петков, Атанас Атанасов внесоха предложение, за което в зала ние, разбира се, гласувахме против.

Искахме това назначение да не е през парламента, а да е през Здравната каса, както е било абсолютно винаги. Промени се законът.

Тогава бяхме категорично против и казахме, че не е работа на парламента да се занимава с вътрешно-ведомствените драми на сглобката. Последваха номинации в здравната комисия за името. Въпреки съмненията за корупция, документите бяха приети и одобрени. Ние пак гласуваме против.

Стигаме до момента, в който тази номинация миналата седмица трябваше да се гласува. Сглобката обаче вече започна да се кара между себе си. Имат съмнения за корупция, имат вътрешна драма.

Днес, за да влезе точката за гласуване, без значение дали “Възраждане” подкрепяше точката, или не, комисия щеше да има. Такива са цифрите.

Преди да се стигне до гласуването, всички чухте какви вътрешни драми има в управлението и как цялото това нещо се отразява. Още в комисия е можело да се отхвърлят документите на кандидата, защото се чака становище на прокуратурата и ДАНС. Можеше въобще да не се стига до зала.

Стигаме до самото гласуване,

в което четирима от ръководството гласуваме против, другите не гласуваха. Така е, защото не е работа на опозицията да прокарва решения, които вътре в коалицията не могат да направят. Защото не може, когато излиза Кирил Петков и обяснява колко са корумпирани ГЕРБ, днес, когато излизат ГЕРБ и обясняват колко Кирил Петков е корумпиран, и когато всичко това се случва в зала, не е работа на “Възраждане” двете корупционни сглобки ние да им решаваме проблемите.

Става дума за същия корупционен модел като с избора на управител на НЗОК. Не е имало срещи с нас, нито съм чувал за такива срещи. Когато се избираше управителят на Здравната каса, ние изложихме надълго и на широко аргументите този човек колко е негоден, как не става и защо не става. И гласувахме против него”.

Според Ганев тези хора не само трябва да си ходят, но и да бъдат подведени под отговорност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране