07.02.2021 | 11:09
Петя Славова купи част от Морската градина във Варна за 200 000 лв.
Областният управител Стоян Пасев твърди, че цената е определена от вещи лица

Държавата продаде на частник терен от близо декар в Морската градина във Варна. Купувач е фирма на предприемача и банкер Петя Славова.

Теренът от 863 кв. м. в Морската градина е продаден за малко над 200 хил. лева на фирмата на Петя Славова – „ПРОПЪРТИС ПС“, собственик на фирмата „Феста Делфинариум“, която стопанисва делфинариумът.

Областният управител обяви, че цената е определена от вещи лица. В продадения парцел се намирали повечето обслужващи съоръжения към атракциона.

„Целият парцел отдолу е със съоръжения. Фекална помпена станция, разделена на две камери. Утаечен водоем за морска вода, свързан чрез 50-метров тръбопровод с основната сграда. Бетонов резервоар с цистерна“, заяви облястният управител Стоян Пасев.

Според общинския съветник от Демократична България Стела Николова, продажбата на терен в Морската градина е неразумно, неоправдано и крие рискове от бъдещото му застрояване.

„Няма как ние да оставим Делфинариума без нужните му атрибути, но това не означава, че трябва да прехвърляме собствеността на всеки, който пожелае това“, каза пред Би Ти Ви Стела Николова.

Според инвестиционните намерения, представени пред областния управител, на терена трябва да бъде изграден външен басейн за делфини, чрез който делфинариума да покрие европейските изисквания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране