09.06.2020 | 11:22
Пиарката на Борисов е погасила с дарения от родители огромни кредити за имоти
Годишните доходи на Севделина Арнаудова са малко на 30 000 лева...

Пиарът на премиера Бойко Борисов – Севделина Арнаудова, обяснява с дарения от родители бързото изплащане на крупни кредити в последните 5 години, съобщава сайтът на „Сега“, цитирайки информация от имотни декларации и данни от погасителния план на кредити, предоставени от Арнаудова.

В събота укриващият се в Дубай бизнесмен с 18 обвинения Васил Божков намеси и Севделина Арнаудова в атаките си към Борисов, като обяви, че тя е посещавала офиса му ежемесечно. В отговор Арнаудова каза, че нападките са на лично ниво.

В същото време сайтът „Биволъ“ публикува информация, че през 2019 г. пиарът на премиера и съпругът й Делян Димитров, който е член на Управителния съвет на „Булгартрансггаз“ и е племенник на бившия депутат Марио Тагарински, са си купили къща в Бистрица за 1 056 148 лв., за която Арнаудова обясни, че е купена с кредит от ДСК. От 2015 г. двамата имат и апартамент от 198 кв. метра в София на стойност 300 хил. лв., кредитът за който е погасен за 5 години.

В декларацията си за 2018 г. Димитров декларира доходи от трудови правоотношения от близо 94 хил. лв., както и банков депозит от близо 49 хил. лв. Годишните доходи на съпругата му са малко над 30 хил. лв.

„Всичко е описано, декларирано на реални цени, с кредити, плащали сме само по банков път и информацията е налична“, коментира Севделина Арнаудова пред „Дневник“. С обяснението, че е дала информацията на „Сега“, тя отказа да предостави декларациите на „Дневник“.

Семейството на пиара на Борисов е получило дарения на три пъти, като в два от случаите те са непосредствено след продажба на имоти, съобщава „Сега“. На 26 април 2017 г. дарение от 40 000 евро прави майката на Севделина – Димитрина Кирилова, след като е продала апартамент в „Надежда“ от 81 кв. метра. На 17 октомври 2017 г. бащата на съпруга Делян Димитров дарява 40 000 лв. от спестявания. Тези пари са използвани за погасяване на кредита от 150 хил. евро за апартамента в София, който е погасен през май т.г.

Голямо дарение семейството е получило на 1 април т. г., след като Димитрина Кирилова продава апартамент на „Глория палас“ на ул. „Никола Петков“ (б.р. – на същия адрес, на който е апартамента, купен през 2015 г.) от 128 кв. м. с гараж. Продажбата е от март 2020 г. за 391 166 лв., като абсолютно същата сума е дарена на дъщерята на 1 април. Проверка в имотната партида показва, че апартаментът на майката на Арнаудова не е наследствен, а е бил купен от нея през 2016 г. Пред „Сега“ Арнаудова казва, че парите са от спестявания, сделките са по банков път и няма притеснения.

С част от третото дарение на стойност 391 166 лв. семейството погасява 28 145 лв. по потребителския кредит и оставащите 28 472 евро по жилищния кредит от 2015 г. „Оставащата част от дарението е насочена за предсрочно покриване на задължения по новия ипотечен заем за имота в Бистрица в размер на 1 017 040 лв.“, обяснява Арнаудова.

Loading...
  • Trump каза:

    кмурвата лъже но е чиста както и тиквата от банкя

  • оставете коментар

    МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
    Коментарите подлежат на модериране.
    Правилата за коментиране