30.09.2020 | 12:00
Пламен Бобоков: Пеевски е решил да открадне „Монбат“
Доган и Борисов са като невръстни дечица в сравнение с хипер олигарха Пеевски, казва бизнесменът

“Моята информация е, че сме посочени от Пеевски, защото е решил да си открадне „Монбат“. Той вече е превзел „Елбат“ – основният конкурунт на „Монбат“ в преработката на оловна скрап“.Твърдението е на Пламен Бобоков в интервю за „Дневник“, публикувано днес. Изданието уточнява, че интервюто е взето преди около седмица.

Пламен и Атанас Бобокови са обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконен внос на отпадъци. Отделно Пламен Бобоков е с дело и за търговия с влияние заедно с президентския секретар Пламен Узунов.

„След като можеш да унищожиш една банка и публично да я окрадеш, какъв е проблемът да окрадеш едно публично предприятие“, пита риторично Бобоков и сам отговаря „Никакъв!“.

Всички знаят, че “прокуратурата работи тясно с медиите на Пеевски“, добавя Пламен Бобоков. Нарича ги „официози на прокуратурата“, които гръмогласно разпространяват лъжи. “Ние сме посочени като мишена. Казали са: „Ей тия Бобокови ги смачкайте“ и се започва да се рови, казва още Бобоков.

Той казва още, че по-голямата част от бизнеса в България е въз основа на измама –„ като започнеш от кръговете на бай Ахмед и стигнеш до кръговете на бате Бойко“. Твърди обаче, че „двамата са като невръстни дечица в сравнение с хипер олигарха Пеевски“.

„Като стана дума за олигархия и масовата ѝ употреба за щяло и нещяло от главния прокурор, единственият човек в България, който изцяло се вписва в модерното определение за олигарх е Делян Пеевски – той е абсолютен рекордьор. Ние сме посочени и организираната държавна машина за терор, насилие заедно с организираната медийна група за масово втълпяване работят в пълен синхрон“, продължава Бобоков.

По думите му “всички са наясно, че нашата държава се ръководи от мафията“.

Той припомня, че Съветът на директорите на „Монбат“ е избрал международната адвокатска кантора „Волф Тайс“, за да проведе независима проверка на съответствието на „Монбат“ и „Монбат Рисайклинг“ ЕАД с изискванията по опазване на околната среда. Кантората не открива никакви проблеми.

Пламен Бобоков твърди, че от 14 години не се е занимавал с нищо в „Монбат“ и само се “радвал на успехите ѝ“ като член на Съвета на директорите. Той напомня, че брат му Атанас е бил изпълнителен директор на компанията. Пламен Бобоков казва, че всичко, което прави прокуратурата е “една чудовищна лъжа“.

“По моя информация, всички, които внасят боклуци за изгаряне, имат директна връзка с управляващите. Няма нито един случаен, който да внася боклуци в България, да ги гори и да прибира пари за тази работа. Такъв няма. В тази малка държава нищо не може да се скрие. Колкото и да си мислиш, че можеш да се скриеш, дали ще се криеш в бункерите на хотел „Берлин“, в „Банкя“ или в „Бояна“, няма скриване. Всичко излиза наяве рано или късно“, казва той.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране