18.07.2019 | 0:16
Плевнелиев призна: Турция е избрана за преговори с „Фолксваген“
Той не пропусна и да похвали правителството на Борисов

След среща вчера в Министерския съвет на правителството и автомобилния клъстер по темата за новия завод на „Фолксваген“, за която преди правителственото заседание се похвали самият премиер Бойко Борисов, стана ясно, че сме почти аут от надпреварата. За това се изпусна бившият президент Росен Плевнелиев, който заяви: „Турция е избрана да продължи да се преговаря с нея преференциално“. „Това, че сме на финала със страна като Турция, е огромен успех за България. Научихме много, разбрахме много, имаме амбицията да продължаваме напред. В следващите месеци продължаваме да работим заедно с „Фолксваген“ и преговарящите екипи. Докато няма подписан договор, все още имаме шанс“, опита се да замаже положението Плевнелиев.

Присъствието му на срещата било в качеството му на експерт по автомобилната тема и инвестициите в бранша у нас, както и част от ръководството на автоклъстера. Според него все още е рано да отписваме сделката с германския концерн „Фолксваген“. Той каза, че няма нужда „да си посипваме главата с пепел“, защото имаме капацитет да преговаряме и с други автомобилни производители за инвестиция у нас.

Плевнелиев не пропусна и да похвали правителството на Борисов. „Благодарим за всичко, което правителството направи, никога не сме стигали толкова надалеч за толкова стратегическа инвестиция у нас“, каза Плевнелиев. „Последните месеци клъстерът доказа, че България е готова да произвежда автомобили. Още няма окончателно решение за „Фолксваген“, усилията на правителството продължават“, опита се да успокои и икономическият министър Емил Караниколов.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Българите не искат да инвестират и живеят в България поради лошите условия на живот. Как може да очаквате че Фолксваген ще си вложи парите в страна в която кравите се разхождат по магистралата, овцете са на паша в градския парк,хората си хвърлят болука от прозореца на апартамент,полицая си търси повод да спира коли за да си поиска подкуп,митничаря също.Съдията съди невиния ако му се плати достатъчно,държавния чиновник не си сърши работата докато не му дадеш подкуп. Доктора и зъболекара си пишат колкото си искат пациенти и операции за да си вземат тлъста заплата без работ.Нардоните представители и управленци ще ти продадът. дадът всичко държавно без пари ако им дадеш подкуп.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране