24.01.2021 | 17:13
Почина Асен Ошанов
Той беше адвокат на Симеон Сакскобургготски и автор на песента "Детелини"

Почина поетът и юрист Асен Ошанов. Това съобщиха от семейството на Ошанов този следобед. Емблематичният царист е починал още на 21 януари на 81-годишна възраст, след като в бил диагностициран с рак в края на 2020 г.

Текстописец на емблематичната песен „Детелини”, пълномощник на българското царско семейство, страстен приключенец и бохем, Асен Ошанов беше човек на правото и изкуството с изключителна жажда за живот. Освен дългогодишна кариера като юрист, наследството му включва над 40 стихосбирки и десетки авторски и преводни текстове на песни за артисти като Богдана Карадочева и Лили Иванова.

Опелото ще се състои на 25 януари от 13.30 часа в храм „Света Неделя“ в тесен кръг заради ограниченията наложени от епидемичната обстановка в страната.

Ошанов беше известен като голям бохем и любител на женската красота. Той беше дългогодишен съдружник в няколко фирми с известната журналистка Маргарита Михнева, като често им приписваха и интимна връзка. Самият Асен се определяше като „буржоазно копеле“.

Злите езици шушукат, че известният юрист до последните си дни е бил почитател на по-младите дами, а негови папарашки снимки преди няколко години с ослепителната актриса Йоанна Буковска оставиха съмнението, че помежду им е имало нещо по-така.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране