09.04.2021 | 20:41
Подготвя ли се Мая Манолова за премиер?
Вижте кои ще направят новия кабинет с подкрепа на ДПС

След пресконференцията на ДПС, на която формалният председател Мустафа Карадайъ отчетливо заяви: „ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии или загубилите изборите, говоря за ГЕРБ и БСП… Заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание…“ става ясно, че съставът на новия кабинет вече почти е сглобен. В него водеща роля трябва да заеме ИТН на Слави Трифонов, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри, вън!“ на Мая Манолова. Заедно с ДПС те правят общ сбор от 122 мандата, достатъчен, за да получат вот на доверие при гласуването.

При това положение няма нужда от подкрепа на БСП, а ГЕРБ трябва да мине в опозиция.

Според два независими източника от националните ръководства на „Изправи се! Мутри, вън!“ и ДПС, кабинетът е почти готов, умува се върху три варианта за министър-председател.

Очертава се партията на Бойко Борисов да остане в глуха опозиция и да изчака възможност за нови парламентарни избори. Ситуацията след около месец, когато реално започне да управлява новият кабинет, ще покаже дали ГЕРБ не са в по-добра позиция за предстоящия президентски вот.

Готова да поеме на нежните си плещи тежките държавни дела се оформя Мая Манолова – като министър-председател. Публичните й изяви от вчера насам говорят за нарасналото й самочувствие като най-опитен и смел политик в днешния исторически момент за България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране