01.06.2020 | 2:39
Подполковникът от НСО, организирал убийството на Марангозова, e арестуван в сарая на Доган?
Борис Иванов бил и в личната охрана на Сотир Цацаров

Подполковникът от НСО Борис Иванов, сочен за организатор на поръчковото убийство на Станка Марангозова, е бил арестуван в морския сарай на Ахмед Доган.

Това съобщи сензационно бившата депутатка от БСП Татяна Дончева в предаването „Денят с Веселин Дремджиев. Той е арестуван в „Росенец“, категорична бе тя.

И допълни, че Борис Иванов е бил и в личната охрана на бившия главен прокурор и настоящ шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Кой е подполковник Борис Иванов?

Борис Иванов – опитен офицер от Националната служба за охрана, се оказа важен детайл в схема за разчистване на сметки чрез убийства и вероятен бизнес с разследвания, досъдебни производства и присъди. Подполковникът с над 10-годишен стаж, е охранявал десетки масови прояви като т.нар. външен периметър, който пази партийни лидери, президенти, премиери, министри, чуждестранни делегации, когато те са на публични събития. Затова и офицерът имал специални умения за работа с взривни устройства и техника за подслушване и проследяване.

Преди НСО Борис Иванов трупа опит в Криминална полиция в София. Според прокуратурата, въпросният подполковник е ръководил и играл логистична роля в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изнудвания, както и поръчкови убийства. Групата е действала от януари 2019 година до май 2020 година.

Отделно, говорителят на прокуратурата Сийка Милева заяви, че според държавното обвинение подполковникът поддържал близки връзки с магистрати и политици, „вероятно членуващи в една и съща масонска ложа“. С тях той обменял документи, включително преписки и досъдебни производства. Заради това държавното обвинение разследва и дали няма търговия с влияние от страна на съдии, прокурори и политици.

При убийството на Станка Марангозова, той е изпълнявал поръчка на недоволен от приходите си неин клиент, пише изданието. Според медиите това е Иво Масларов. Масларов дал на Борис Иванов бележка, на която били написани името на мишената, марката на колата ѝ, цветът, както и регистрационният номер. В колата, с която Борис ходел на работа, разследващите намерили техника за подслушване. GPS бил монтиран и на пежото на Станка Марангозова. В деня на убийството маршрутът на жената бил следен в реално време.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране