28.01.2020 | 23:39
Подслушват шефа на ВВС, замесиха и Радев
Десислава Генчева е в основата на поредният скандал с президента

В опит да обясни прицелването си в президентския имунитет, прокуратурата призна, че ДАНС подслушва шефа на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков. Върховната касационна прокуратура публикува СРС и аудиозаписи от разговори на Стойков, свързани със съпругата на президента Десислава Радева. „При така извършения анализ са констатирани данни и доказателства „за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност, предмет на разследване, на лице, заемащо висша държавна длъжност – президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко с изпълнение на службата му“, гласи съобщението.

Анализът на проведените телефонни разговори е по повод „вероятно извършвана проверка от КПКОНПИ“ срещу Радева. „Може да се приеме във висока степен на достоверност предположението, че пълното извършване на тази проверка на КПКОНПИ е била осуетена поради укриване на документи“, пише ВКП. Производството е спряно заради президентския имунитет.

В първия от записите се чува как ген. Стойков казва на Радев, че във ВВС е получено писмо от КПКОНПИ за документите около назначаването на Радева за пиар. „Т’ва са абсолютни простотии. Знам ги отдавна“, казва гласът, за който се предполага, че е на Радев. Стойков уверява, че ще го държи в течение, но изразява готовност да забави документацията.

Припомняме, че Радева става пиар във ВСС през 2014 г. Случаят бе дискутиран публично в кандидат-президентската кампания на Радев през 2016 г., но тогавашните и последващите проверки не откриха конфликт на интереси.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    То много хубаво но тук няма криминално деяние на Радев, може да има само ползване на влияние ако е имало такова. А е похвално че жена му е работлива и работи на две места. Незаконното е как Гешев се сдобива с подслушване на президента без заповед от съдия? Защо няма разслеване на това незаконно подслушване и наказани? Това си е редовна практика на МВР/ДАНС да подслушват без наказно и без съдикско разрешение който си искат в България, ислед това да ползват информацията за собствени цели.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране