20.06.2024 | 13:20
Полковник Марков шокира! Три партии го рекетирали да подкрепи Назарян и кабинет – чрез запис
Преди първото заседание на парламента му показали компромат. Не казва автентичен ли е

След като тази сутрин депутатът от “Величие” Дарин Георгиев обяви в национален ефир, че върху председателя на партията Николай Марков е бил оказван натиск да подкрепи номинацията на ГЕРБ за парламентарен шеф, по-късно в парламента самият Марков даде някои подробности. Но не и разяснения.

По думите му група “контактьори” от името на три формации (които не назова, нито пък каза имената им) му показала вчера рано сутринта преди първото заседание на 50-ото Народно събрание запис, който трябвало да играе ролята на компромат. Записът бил свързан с идейния вдъхновител на “Величие”, който обаче не е в ръководството на партията, нито е депутат – Ивелин Михайлов.

После допълни, че искането за подкрепа е било не само за Рая Назарян, но и за кабинет.

Кои били тези лица – “контактни лица от тези групи”, той нямало да назове. Посочи само, че са “от три политически сили”.

“Това е една от причините да се забавя малко”, заяви той по повод куриоза да не се закълне като депутат вчера. Днес Марков все пак направи това. Повторението на задължителната процедура стана възможно след избора на председател на Народното събрание.

“Имаше показани компромати за мен и Михайлов. Дали ще го пуснат този компромат е въпрос на техен избор. Става въпрос за запис. Не става дума за пари в записа”, посочи лидерът на “Величие”.

Той не обяви какво се съдържа в записа. Нито дали е автентичен, макар това да би следвало да му е известно – дали той е направил нещо нередно или не, или става въпрос за манипулиран запис. Съобщи само, че касае Михайлов. Не се разбра защо в такъв случай първоначално е посочил и себе си.

Марков каза още, че не е сезирал институциите, а е сезирал с изявлението си медиите като “четвърта власт”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране