20.08.2023 | 11:05
Кой е предателят? Поръчителят на Алексей Петров с информатор сред най-близките му
Основната хипотеза е, че убийците са сърби. Трактора е бил разстрелян за назидание, като куче, с ярост

Поръчителят на Алексей Петров е мощна политическа фигура с влияние в службите за сигурност и бизнеса. Такава е основната версия на разследващия екип.

Най-вероятно поръчителят е разполагал с ятак – помагач в най-близкото обкръжение на Петров, който периодически го е информирал за навиците му.

Има странни обстоятелства, които предполагал човек “отвътре”. Има и символични послания, коментират разследващи.

Алексей Петров е убит в деня след курбана, който е давал всяка година на 15 август. Така той е отбелязвал годишнините от първия неуспешен атентат срещу него през 2002 г- на басейн “Спартак”. Поръчителят сякаш е отправил послание – ето, не си безсмъртен, няма как да се откупиш.

Това е “лично” убийство, в него определена има мъст. Става дума за брутална екзекуция от упор. Петров е бил разстрелян за назидание, като куче, с ярост.

Малцина са били информирани и за навика му да се разхожда на Витоша в компанията на тенис-треньорката си Мирослава Михайлова. Обикновено – без охрана. Някой от близкото обкръжение е дал сигнал на заговорниците за точния ден и час на екскурзията въпросната сряда

Разследващите проверяват сръбска връзка в разстрела. Според криминалистите използваното оръжие най-вероятно е ловна карабина югославско производство „Застава“, използваща системата „Калашников“. Оръжието е с калибър 7,62 mm и на практика това е уголемен АК.

Проверява се вероятността килърът и неговият помагач да са се насочили към съседна Сърбия. Според оперативни сведения най-вероятно са се оттеглили през прохода Петрохан, след което са хванали към западната граница по един от добре разработените канали за мигранти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране