17.05.2016 | 0:01
Порои, градушки и бури в Източна България, още по-студено днес
В София и Драгоман и в момента температурите са под 10 градуса

Жълтият код за опасно време в 16 областни вчера напълно се оправда. В Симеоновград дори обявиха бедствено положение. Порои, градушки и бури днес имаше на още много в Източна България, а утре пък се задават слани.

В Симеоновград имаше буря, придружена с градушка, която продължи повече от час. Пороят, придружен със силен вятър, остави две села без ток, затвори жп прелеза и наводни десетки мазета.

Бурята връхлита към 15.30 часа. Улиците се превръщат в реки. Четири часа след градушката на места градът буквално е до колене в лед.

Хората останаха залостени в домовете си, а водата влезе и в мазетата и приземните етажи. В отводняването се включи и пожарната.

Пороят разруши асфалта и превърна улиците в руини. За да спасят инфраструктурата, шахтите бяха разбити. Бурята буквално разруши и жп надлеза и затвори стоманения мост, открит в неделя от премиера. За да не спре и влакът, започна спешно разчистване на релсите и отводняване на участъка.

Въпреки че няма бедстващи хора, от кметството обявиха бедствено положение. Реките са под наблюдение.  Ако нощта е спокойна, още утре до обяд бедственото положение в общината ще бъде отменено.

За днес  също има обявен жълт код – той обаче е за много ниски температури, особено в Софийско. В София и Драгоман и в момента температурите са под 10 градуса, утре сутринта ще бъдат близки до нулата. Ще има опасност и от слани.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране