28.12.2018 | 10:23
Посолството на Русия коментира Фейсбук скандала с „жълтопаветните русофоби“
Публикуваният в социалните мрежи коментар не е официална позиция на Москва
Посланик Анатолий Макаров

Страницата във Фейсбук на Руското посолство в България, на която беше публикуван коментар, в който се казва, че „По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма“ действително се поддържа от дипломатическата мисия у нас. Оттам обаче казват, че това не е официална позиция на Русия.

На страницата на посолството на руската федерация в България е публикуван линк от сайта Classa.bg. В него лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов нарича протестиращите срещу дарената от Русия коледна елха в центъра на София олигофрени и малоумници. От руското посолство коментираха пред Bulgaria ON AIR, че публикуваният коментар не е официална позиция на Москва. Въпреки това действията на руските дипломати предизвикаха недоволство.

На въпрос дали са съгласни с твърденията в материала от посолството обясниха, че смятат, че авторът има право да изразява своето мнение, без да бъдат напълно съгласни с него.

Авторът на материала обясни, че не вижда проблем в случая и твърдо застава зад думите си.

Други обаче се почувстваха обидени и настояха за моментална реакция на министерството на външните работи. Представител на българското външно министерство вече е разговарял със съветник в посолството на Руската федерация, като е предал позицията на българската страна по повод публикацията. Българският дипломат е посочил, че подобни действия не допринасят за двустранните ни отношения с Русия, а напротив, създават благоприятна почва за антируски настроения сред българските граждани.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране