18.05.2020 | 18:34
Потушен е пожарът в летните сараи на Доган
Полиция и частни охранители не позволиха на медии дори да приближат района

Потушен е пожарът, който избухна в лятната резиденция в парк „Росенец“ в залива Отманли край Бургас, съобщава БНР. Въпросният комплекс се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган и се смята за нещо като негова лятна резиденция.

Петдесет квадратни метра от покривна конструкция са горели в района на парка, като огънят е тръгнал от постройка в близост до бившата хижа на „Трансвагон“.

Сигналът за пожара е получен в полицията малко преди 12 на обяд. Огънят е бил загасен от два противопожарни екипа с шестима огнеборци, съобщиха от пресцентъра на МВР в Бургас. Още две пожарни са доставяли допълнително количество вода за гасенето. Комплексът е едно от най-охраняваните места по Южното ни Черноморие, достъпът до който е ограничен с бариера. Всички журналистически екипи се оплакаха, че не са допуснати в района от полиция и частни охранители.

Охранителите заявиха, че няма пострадали. По данни от полицията вероятната причина за възникването на пожара е късо съединение. Изгорял е половината от покрива на постройката.

Имотът се намира до пристанище „Росенец“. Територията около него и то самото са отдадени на концесия на бургаската рафинерия.

Вилната постройка не може да се види от пътя, който е затворен с бариера. Единственият изглед към нея е от към морето. Точно от отсрещната страна се намира и остров Св. Анастасия.

Всички, намиращи се в комплекса, са били евакуирани и опасност за живота им няма, съобщи bTV. Според „24 часа“ това е новата къща на Доган и той е бил в нея по време на пожара.

Имотът, който е под засилена охрана, от години се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. До комплекса се достига само откъм морето. Комплексът ограничава достъпа до държавно пристанище и държавен плаж.  Само преди дни общински съветници алармираха, че Бургас харизва улица на комплекса и, че местният парламент променя устройствен план в парк „Росенец”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране