16.08.2020 | 23:59
Повече ботокс и лифтинг по време на пандемията
Пациентите споделят, че са решили заделените за пътешествия или други удоволствия средства да бъдат инвестирани в разкрасителни процедури

Карантината, въведена заради коронавируса, се оказа изключително доходоносна за козметичните хирурзи, които станали много търсени по време на пандемията за корекции на лицето и тялото.

Според вестник „Ню Йорк Таймс”, честите видеоконференции по време на самоизолацията станали причина хората да изпитват по-голямо неудовлетворение от външния си вид. Най-често настоявали за лифтинг на лицето и очите, опъване на брадичката, прибиране на корема и други.

„Никога не съм правил толкова много лифтинг през лятото, както през тази година“, казва д-р Даян Алекзандър – пластичен хирург в Атланта. В периода от 18 май, когато клиниката ѝ отново е отворила врати за козметична хирургия, до края на юли тя е извършила 251 процедури. Пациентите се оплаквали най-често, че „изглеждат ужасно”.

Според нея, светът, в който живеем, е изключително странен: Всички са притеснени от глобалната криза, икономиката се срива, но въпреки това хората ги занимава основно въпроса дали се чувстват добре в кожата си.

Пациентите споделят, че поради липсата на възможност за пътуване, те просто са решили заделените за пътешествия, концерти, спортни състезания или други удоволствия средства да бъдат инвестирани в разкрасителни процедури.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране