04.01.2019 | 0:01
Появата на политик в 12 без 5 е абсурдна останка от соца
Лесно няма да се освободим завинаги от наследството на соца в нашия манталитет и нашата менталност

Според мен има нещо много по-принципно важно от това – какво е казал президентът в броените минути преди настъпването на Новата година.И то е, че всяко появяване по това време на политик, пък било то и на държавен глава, е безкрайно неуместно и с елементи на гротеска, та дори и на фарс!

В такъв момент неизменно си помислям, че вероятно тази намеса в съкровеното и сакралното на хората ще бъде последното, което някой ден ще ни остане от соца!

Пет години напразно се опитвах да подскажа на президента Първанов, че не бива да продължава тази абсурдна традиция; че пред самото настъпване на Новата година, когато всичко е толкова лично и така интимно, да се самопоканиш и самонатрапиш на семейната трапеза е и нелепо, и нескромно. Оставете българите на спокойствие и без политика поне в 12 без 5!

Затова съм решил и съм си казал:Лесно няма да се освободим завинаги от наследството на соца в нашия манталитет и нашата менталност, но когато държавният глава престане да ни се явява в най-тържествения, изпълнен с лична равносметка и добри пожелания момент, ще знам със сигурност, че соцът не е неизтребим, че има шанс да го изстискаме окончателно от себе си, от обществото ни, от народа ни и от държавата ни…

Николай Слатински, Фейсбук

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране