28.10.2020 | 18:26
Президентството: Единствено д-р Пенчев може да каже защо подаде оставка
Противоречивите обяснения на изпълнителната власт будят все повече въпроси за причините за оттеглянето на шефа на РЗИ-София, посочват от "Дондуков" 2

Противоречивите обяснения на изпълнителната власт будят все повече въпроси за действителните причини за оставката на д-р Данчо Пенчев.

Това се казва в позиция на президентството, изпратена до медиите във връзка с твърдението на премиера Бойко Борисов относно оставката на началника на РЗИ-София.

По-рано днес във видео от онлайн заседанието на Министерския съвет, публикувано в профила на Борисов във „Фейсбук“, той коментира падналата карантина на държавния глава, въпреки че е бил в контакт със заразен с коронавирус.

„Спазвайте карантината, защото ви следят, а ние не сме богопомазани като президента Радев. Нашите служби само на него дадоха един ден карантина, сякаш е извънземен. Затова и се разделихме и с шефа на РЗИ. Не може да делиш хората“, каза премиерът.

„Достоверността на твърденията на министър-председателя не само по тази тема са под въпрос. Единствено д-р Данчо Пенчев може да внесе яснота за причините, които са го накарали да подаде оставка“, посочват от прессекретариата на държавния глава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране