25.03.2020 | 12:06
Прокуратурата е образувала и дело срещу Владимир Каролев
Финансистът е нарушил правилата за карантина, вчера беше задържан за 24 часа

Софийската районна прокуратура води разследване срещу финасиста Владимир Каролев. Вчера следобед той обяви в пост на фейсбук страницата си, че е задържан за 24 часа в ареста в Разлог за нарушаване на карантината. От районната прокуратура в града обясниха за БНТ, че срещу него е образувано досъдебно производство срещу народното здраве и околната среда.

Прокурор Ружена Кондева уточни, че въпреки, че се намира в ареста в Разлог, досъдебното производство срещу Владимир Каролев, се води от Софийска градска прокуратура. Финансистът е бил задържан, защото е открит на територията на общината. Той не е спазил 14-дневния срок на домашна карантина, тъй като е бил на посещение в Лондон, след което се е прибрал в дома си в София. Освен това се е разходил в Пирин планина над Банско, което категорично нарушава наложената мярка, издадената заповед за спазване на карантина.

„Няма шега. Политическата простотия, реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР, резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог. Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили. И все пак Картаген трябва да падне!“, написа вчера Владимир Каролев във фейсбук профила си.

От МВР обявиха пред „Сега„, че към момента не могат да дадат информация дали има или не такъв арест.

„Двама т.н. издирвачи от МВР са ме търсили в един от двата офиса, който ползвам в София. Били са с медицински маски и ръкавици. Докато пишех това, ми се обадиха от неизвестен за мен телефон и любезно мъжки глас се представи като началник на издирването към СДВР. Поиска да отида на среща да ме разпитали за нещо, което съм постнал във фейсбук. Отговорих, че съм в Разлог и който иска да ме пита да дойде където съм аз. Пожелаха ми хубав следобед“, обяви четири часа по-рано във “Фейсбук” Каролев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране