17.01.2021 | 16:00
Радев: Най-добрата дата за изборите беше септември 2020 г.
Нека 4 април да бъде Великден не само за нашите събратя католици, но и велик ден за възкръсващата демократична България, пожела президентът

Румен Радев направи коментар за изборите в България, които ще се проведат на 4 април. Президентът не пропусна също за пореден път да се заяде по тънък начин с управляващите.

Нека си пожелаем 4 април да бъде Великден не само за нашите събратя католици и арменци, но и велик ден за възкръсващата демократична България. Това заяви президентът Румен Радев преди светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев в Римокатолическата катедрала „Св. Йосиф“ в София.

Радев отбеляза, че предстоят редовни парламентарни избори и в този случай партиите нямат основания за претенции към датата.

„Ако питате мен, най-добрата дата беше септември миналата година, след като през юли властта изчерпа търпението на хората“, заяви Радев, цитиран от „Фокус“.

Според държавния глава управляващите отказват да предприемат необходимите действия за оздравяване на изборния процес. „Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората вълна на пандемията. През тези месеци бяха източени милиарди от държавния бюджет. Можехме да предотвратим тези загуби, ако бяхме провели изборите навреме“, изтъкна президентът.

Румен Радев отчете, че сега въпросът е не толкова кога, а как ще се проведат тези избори.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране