06.08.2020 | 11:17
Радев: Системата на авторитарно управление върна България в зората на прехода
Призивите за оставка и честни избори с машинно и дистанционно гласуване са факт, каза държавният глава

„Пред нас е примерът на авторитарното управление от последното десетилетие. Тази порочна система въведе страната в днешната дълбока криза и върна историческия часовник на България в зората на прехода, когато много от нас се учеха да живеят свободно“. Това каза президентът Румен Радев по време на представянето на първата част от проекта за Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава.

Призивите за оставка и честни избори с машинно и дистанционно гласуване са факт. Българите все по-често си задават въпроса какво трябва да направим оттук нататък, така че да запазим излизане от тази демографска катастрофа, заяви Радев.

„Българите все по-често си задават въпроса „Какво трябва да направим занапред, че да избегнем повтарянето на тази управленска катастрофа и да гарантираме демократичното развитие на обществото и излизане от демографската криза“, добави той.

Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем само с активна воля и гражданска позиция, посочи държавният глава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране