26.02.2020 | 19:04
Ревизоро: Как да ги накарам да работят, като ги арестуват с барети
Четирима директори на РИОСВ са си подали оставките заради неуредици в сектора

Четирима директори на РИОСВ са си подали оставките заради неуредици в сектора и занемарени от години проблеми. Това стана ясно от думите на екоминистъра Емил Димитров, който отново коментира арестите в Басенова дирекция-Пловдив и проверките на полиция и прокуратура в сектора. Димитров участва в Общото събрание на Националното сдружение на общините, където говори основно за проблемите с незаконните сметища в различните населени места.

Той обяви и в кои области има оставки в раойонните екоинспекции – Пловдив, Перник и две морски общини. От 16 човека, четирима вече са си подали оставките, не искат заради чужди грехове на плащат, добави възмутено Ревизоро. И повтори тезата си от вчера: „Защо тези, които отровиха реката, не бяха арестувани с барети, а бяха поканени по нормалния начин, връчени им бяха обвинения с адвокат, платиха си гаранцията, на свобода са, има си досъдебно производство. Другите ги гонят с барети. Добре, че нямаше танкове“.

После атакува директно вътрешното министерство: „Има една институция в МВР, която нищо не работи и се чувства ангажирана да покаже резултати, след като това е резултатът, после ме питайте как да ги накарам да работят. Някой си играе с огъня и не знае какво се случва. Аз ще го доведа до знанието на премиера, защото този случай е показателен“.

„Днес освободих директора на РИОСВ – Пловдив, защото има в Садово едно сметище един човек на 4 пласта е загробвал всички отпадъци до реката, издавал е фактури за тези отпадъци, то е било регионално депо, но него не могат да го намерят. Защо този директор, който е от три седмици да носи отговорност. Аз го понижих от зам.-изпълнителен директор на Национална дирекция, сега си го прибрах отново в София“, обясни екоминистърът.

Шефката на РИОСВ – Перник също искала да подаде оставка, всеки ден я викали в Бобов дол, стана ясно от думите на министъра.

Той разполага с 28 писма от директори и служители на РИОСВ и Басейнови дирекции в страната, които искат спешна среща с него в петък, на която да поставят проблемите си.

28 писма с идентичен текст. Говорим за водохващанията в момента в цялата страната. Има много ВиК, които нямат разрешение за водоползване, ние трябва да спрем на няколко града водата. Чакам ги с картите да кажат какво ще се случи, разясни министърът.

В писмата ставало въпрос и за незаконни сондажи, включително към болници, училища, малки населени места. В тази връзка Емил Димитров поиска от всички общини и кметове, членове на НСОРБ, да си оправят сондажите.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Ако Министъра на Екологията предаде информацията за предишни претъпления на прокуратурата която има във различни градове, то неговите работници няма да има нужда да напускат работата си освен ако не са крали и бездействали също. Иначе Главния Прокурор вижда проблем или му докладват за проблем, и съптветно той се заема с началника който има цялата документация на предишни престъпления но не казва за това на никой.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране