11.09.2018 | 10:28
Румен Петков: БСП буди съжаление и присмех
Не можем да настаним Царя в двустайна панелка в Младост 3

Въпросът с царските имоти е политически. Трябва да се види решението на КС от 1998 г. и силните аргументи тогава. Дълбоко убеден републиканец съм и бях от малкото, които не ходиха да посрещат Симеон Сакскобургготски. Не можем да настаним царя в двустайна панелка в „Младост 3“. Това каза бившият вътрешен министър и лидер на АБВ Румен Петков в ефира на БТВ.

„Тук вече говорим за устоите на държавата. Държавата трябва да реши въпросът с минимални щети. Когато сме го канили да се върне, какво ни гарантира утре тези имоти да се продадат на някой бизнесмен? Изтърван е моментът да не се злепостави институционално България пред света“, отбеляза той.

Той коментира кадровите промени в МВР и предложения за министър главен комисар Младен Маринов. Политикът направи паралел с него и Богомил Бонев. „Важен момент е, че кариерата на г-н Маринов започна своя възход по време на служебното правителство, сега е предложен за министър от Бойко Борисов. Това означава, че има подкрепата на всички политически партии. Освен това е човек от системата, което според мен ще донесе голямо спокойствие“, заяви Петков.

За решението на Корнелия Нинова да извади депутатите от пленарна зала и от 79 депутати да остави едва 20, Петков заяви: „Има моменти които будят жалост, други пък присмех. Когато се избират народни представители, те затова са това са там. Да оставим на страна, че депутатите са в парламента само два дни, през другото време трябва да са при избирателите“, заяви още лидерът на АБВ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране