20.06.2020 | 15:03
Румен Петков смутен – нямало отговор защо прокуратурата не проверява спалнята на Борисов
Целта ни е незабавното отстраняване на ГЕРБ от властта, обяви председателят на АБВ

Целта ни е незабавното отстраняване на ГЕРБ от властта, генерална промяна на методите на управление на държавата, на информираността на обществото и правосъдие за всеки. Това каза на брифинг лидерът на ПП АБВ Румен Петков, предаде  Агенция „Фокус“.

Актуалната политическа ситуация може да бъде характеризирана с три думи: скандал, срам и позор. Имаме ситуация, в която липсата на държавата е повече от очевидна. Междуинституционалните удари направиха България абсурдна и нежелана в очите на партньорите ни. Имаме такова обостряне на общественото внимание, което минава всякакви граници. Имаме вулгарна и цинична наглост. Ако има разсъждения на темата речитативът на премиера: манипулиран ли е , или не, манипулирано ли е изпращането на шефа на АПИ да бие тъпана и да обяснява по площадите? Не е манипулирано очевидно. Манипулирани ли са публичните определения като мисирки. Защо да си мислим, че това е манипулирано? Това е естествено развитие на езика на министър-председателя. И ако ние не го разбираме като общество, не трябва да имаме съмнение, че нашите партньори го разбират“, посочи той.

По думите на Петков смущаваща e липсата на отговори защо прокуратурата не е проверила резиденцията на министър-председателя в Бояна след излезлите в публичното пространство снимки от леглото му.
„Въпросът досега не го зададе нито един анализатор. Агенцията за национална сигурност извади ли номерата на кюлчетата, за да се проследи техният път, номерата на банкнотите извади ли? Става дума за около 1 милион евро. Ако си мислим, че с 3-4 шегаджийски подмятания това ще отмине, ето я причината да не сме в европейската разузнавателна общност, хората няма защо да ни вярват. Министър-председателят не иска да се проверяват твърдения, свързани с него“, обясни лидерът на АБВ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране