23.04.2018 | 13:01
Румен Петков: Цветан Цветанов е бил служител в ДС, Евтим Костадинов сега трябва да бърше пода
На Цецо му е поставена задачата да контролира Румен Радев и той, мине не мине, и се изцепи нещо, каза ексминистърът

„Цветан Цветанов се държи като не добре реализиран служител на Седмо управление на Държавна сигурност, където всъщност той е работел. В Седмо са трите ключови системи за контрол на държавата. Едната е СТРЕЧ, другата е СКРЕП, третата е ИСКРА. СТРЕЧ е за контрол на чужденците, СКРЕП е за контрол на българите“. Това заяви пред Нова ТВ бившият вътрешен министър Румен Петков.

„Тази система за контрол на българите включва поставяне на офицер от ДС със задачата да контролира българите. На Цецо му е поставена задачата да контролира Румен Радев и той, мине не мине, и се изцепи нещо“, каза още Петков. Той допълни, че шефът на Комисията по досиетата Евтим Костадинов „ще трябва да бърше пода“. „Цецо толкова може, сиромахът, от него не трябва да се очаква кой знае какво. Толкова може сиромаха Цецо“, каза още Петков.

Водещата Аделина Радева се обърка по време на интервюто и попита Румен Петков подобни показни арести, които той бил кръщавал с гръмки имена, могат ли да респектират престъпниците. Бившият вътрешен министър контрира, че не е измислил нито едно име на акция, а това се е случвало при Цветан Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране