15.09.2020 | 0:24
Руски изтребители прехванаха 3 американски бомбардировача Б 52
US-машините са идвали от Украйна и са били ескортирани над Черно море

Четири руски изтребители прехванаха три американски стратегически бомбардировача B-52 над Черно море, които са идвали от Украйна, предава ТАСС. Руската агенция се позовава на Националния център за управление на отбраната (НЦУО) на Руската федерация.

На 14 септември радарите на противовъздушната отбрана на Южния военен окръг „са засекли три въздушни цели, приближаващи се от украинска страна до държавната граница на Руската федерация над Черно море“. Веднага са вдигнати 2 изтребителя Су-27 и 2изтребителя Су-30. „Екипажите на руските изтребители идентифицираха въздушните цели като три стратегически бомбардировача B-52H на американските ВВС и ги ескортираха над Черно море“, съобщават руските военни и твърдят, че след като американските самолети са се оттеглили от руската държавна граница, изтребителите са се върнали в своите бази.

През последните дни на няколко пъти руската армия обявяваше, че е прехванала американски бомбардировач. За първи път обаче се съобщава за три стратегически бомбардировача едновременно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране