06.07.2024 | 10:58
Самообявилият се за лидер на “Величие” Николай Марков дори не е член на партията
Сам се обявил за такъв по време на кампанията, но ръководството не възразило да не й навреди

Доскорошният председател на парламентарната група на “Величие” Николай Марков не е член на партията. Това съобщават от пресцентъра на формацията, като посочват, че Марков така и не е подписвал декларация за членство, не е приел устава и ценностите на партията.

В съобщението се казва, че Марков, титулуващ се като полковник, сам се е обявил за лидер и председател на партията.  “По време на предизборната кампания Марков настояваше да стане председател на партията, но уставът предвижда дълга и сложна процедура, която не беше възможно да се проведе в този период. Той сам се обяви за лидер и председател на партията, което не предизвика възражение от страна на управляващия орган на “Величие” – Централния съвет, с оглед да не се навреди на предизборната кампания”, допълват от формацията.

В петък парламентарната група на “Величие” се разпадна, след като шестима народни представители я напуснаха. “Величие” няма достатъчно депутати, за да има своя парламентарна група – според правилника на Народното събрание минимумът е поне 10.

Само седмици след началото на парламента групата беше раздирана от вътрешни скандали, включително и този кой да бъде лидер на партията и дали да я пришие към евентуално ново управление на ГЕРБ и ДПС.

Така и не се разбра реално кой е председател на формацията. След изборите Николай Марков твърдеше, че това е той и съвсем скоро ще замени Албена Пекова, която е вписана като действащ председател на партията. Това все още не било станало, тъй като документацията се бавила.

И въпреки че по документи Пекова е лидер на “Величие”, Марков на няколко пъти повтаряше, че няма как ръководството на партията да му иска оставката, защото той е ръководството на партията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране