28.03.2020 | 23:48
Съпругът на Цецка Цачева прибира 12 бона заплата от РВД
За архитекта Румен Данговски е направен специален отдел. Сам хвалел, че не работи нищо , но получава огромна заплата

12 000 лева заплата получава съхпругът на бившата председателка на Народното събрание Цецка Цачева. Архитект Румен Данговски, който отдавна не работи по специалността си, от 7-8 години се труди в РВД (Ръководство Въздушно движение), където няма случайни, а заплатите са едни от най-високите в страната.

Преди няколко години, когато Цачева беше парламентарна шефка съпругът й беше назначен на работа като инспектор в „Инвеститорски контрол“, където заплатата му е била 10 000 лева на месец. В последствие той бил преназначен.

За да го съхранят на работа, в РВД правят отдел, на който Румен Данговски е шеф. Но този отдел се състои от един човек, т.е., той сам е началник на себе си. Работата, която извършва е… никаква. Съпругът на Цецка сам си признал за далаверата пред приятели от квартала, с които редовно си пиел любимата водка.

През март 2019 г. Цецка Цачева подаде оставка като министър на правосъдието. Тя заедно с още две ключови фигури от ГЕРБ – зам.-председателят на партията и председател на парламентарната група Цветан Цветанов и депутатът Вежди Рашидов, са си купили апартаменти на занижени цени в столичния квартал „Изток“ от фирмата „Артекс инженеринг“.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Не е луд този който яде баницата , а който му я дава . Ако има законнова система в БГ да върне всичките пари.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране